7.10.21: Міжнародна гастрольна діяльність Одеської опери

7.10.21

Міжнародна гастрольна діяльність Одеської опери відрізняється різноманіттям маршрутів і форматів.a

«Дорожня карта» гастролей ОНАТОБ налічує понад 25 країн. У той же час, запрошені солісти і колективи вважають за честь виступити на прославленій сцені Одеської опери. В рамках партнерських програм проходять такі події, як «Вечір Верді та Пуччіні», що сприяють інтеграції європейського мистецтва в український культурний простір.

У рамках співпраці з ІТАЛІЙСЬКИМ ІНСТИТУТОМ КУЛЬТУРИ 9 жовтня у симфонічному концертi «Вечір Верді та Пуччіні» пролунають арії та дуети із найпопулярніших опер світу, серед яких: «Сила долі», «Трубадур», «Луїза Мілер», «Набуко», «Травіата» (Джузеппе Верді) та «Манон Леско», «Богема», «Мадам Батерфляй», «Сестра Анжеліка» (Джакомо Пуччіні). Твори концерту дозволять показати всі фарби італійського романтизму. Концерт відбудеться за участю запрошених італійських артистів: Марта Марі (сопрано), Джада Вентуріні (мецо-сопрано), Алессандро Фантоні (тенор); головний диригент Фонду Токіо Метрополітен Опера - Lorenzo Tazzieri .

У ході пресбрифiнга ви дізнаєтесь також про тріумфальний гастрольний тур Оркестру Одеської опери по 8 містах Франції, з 19 по 29 вересня .

У програмі "The World of Hans Zimmer", складеної всесвітньо відомим композитором Хансом Циммером, найвідоміші музичні хіти з таких фільмів, як "Темний лицар", "Ганнібал", "Король Лев", "Гладіатор", "Код да Вінчі", "Пірати Карибського моря" та інших, прозвучали у спеціальних концертних оркестровках. Турне організовано у співпраці з Semmel Concerts/BNK Music Production GmbH та включає в себе 8 концертів: Ліон - La Halle Tony Garnier; Тулуза - Le Zénith; Нант - Zénith Metropole; Бордо - Arkea Arena; Лілль – Zénith; Страсбург - Le Zénith; Діжон – Zénith; Клермон-Ферран - Le Zénith.

Усі концертні майданчики розраховані щонайменше на 5000 глядачів, і це одні з перших концертів у Франції, на яких за довгий час дозволена подібна відвідуваність. Турне пройшло під управлінням диригента Гевіна Грінуея, який брав участь у записі численних саундтреків до кінофільмів, особливо, музику для яких писав Ханс Циммер.

Оркестр ОНАТОБ взяв нову висоту для себе і провів гастролі з великим успіхом, що підтверджує кількість відвідувачів на майданчиках: концерти оркестра Одеської опери у Франції відвідало понад 48 тис. осіб.

Згоден